A A A

Ministrul Nicu Popescu a primit-o la MAEIE pe înaltul reprezentant al UE, Federica Mogherini

Publicat:Thu, 03/10/2019 - 19:02

3 octombrie 2019, Chișinău - Opțiunile de impulsionare a cooperării între Republica Moldova și Uniunea Europeană în sfera politicii externe și securității au fost discutate astăzi în cadrul întrevederii ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, cu înaltul reprezentant al UE pentru politica externă și de securitate, Federica Mogherini.

Ministrul Nicu Popescu a reiterat interesul Republicii Moldova de a avansa cooperarea bilaterală cu UE în domeniul consolidării rezilienței instituțiilor, contracarării amenințărilor hibride, comunicării strategice. Cu titlu separat, a fost menționat obiectivul Republicii Moldova de a spori contribuția sa pentru misiunile și operațiunile UE de gestionare a crizelor.

În același context, oficialii au făcut un schimb de opinii despre rezultatele reuniunii Consiliului de Asociere ce a avut loc pe 30 septembrie la Bruxelles, fiind remarcat faptul că evenimentul a permis o evaluare cuprinzătoare a implementării Acordului de Asociere și trasarea priorităților pe viitor. „Realizarea acestor obiective va permite să apropiem și mai mult Republica Moldova de UE în beneficiul cetățenilor”, a subliniat ministrul Popescu. De asemenea, în cadrul întrevederii a fost discutată și situația regională.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda