Activitatea Ambasadelor RM

Cooperarea moldo-bulgară în domeniul educației și științei discutată la Sofia

Cooperarea moldo-bulgară în domeniul educației și științei discutată la Sofia
11 ianuarie, Sofia – Republica Bulgaria este dispusă să sporească bugetul destinat susținerii programelor Universității din Taraclia „Grigore Țamblac” și Universității din Comrat. Declaraţia a fost făcută de către Krasimir Valchev, ministrul educației și științei din Bulgaria în cadrul întrevederii cu ambasadorul Ștefan Gorda.

În discuţie, oficialul bulgar a menţionat că țara sa este dispusă să sporească nivelul de implicare și ajutorul acordat etniei bulgare din țara noastră, în special prin creșterea bugetului destinat susținerii programelor Universității din Taraclia „Grigore Țamblac” și Universității din Comrat, spunând de asemenea că Sofia va sprijini aceste instituții de învăţământ superior şi printr-o cooperare mai strânsă cu universitățile din Bulgaria.

În context, pentru eficientizarea colaborării în domeniul educației și o abordare practică a problemelor specifice învățământului în limba bulgară, ambasadorul Ştefan Gorda a venit cu inițiativa organizării reuniunii experților din ambele ministere în luna martie curent şi crearea unui Consiliu permanent consultativ moldo-bulgar.