Activitatea Ambasadelor RM

Cooperarea Republicii Moldova cu NATO în cadrul misiunilor de menținere a păcii a fost discutată la Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa

Cooperarea Republicii Moldova cu NATO în cadrul misiunilor de menținere a păcii a fost discutată la Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa
10 ianuarie 2019, Mons, Belgia – Ambasadorul Lilian Darii a avut o întrevedere cu adjunctul Comandantului Suprem al Forțelor Aliate din Europa, generalul Sir James Everard, în cadrul căreia au fost trecute în revistă mai multe aspecte privind cooperarea Republicii Moldova cu Alianța Nord-Atlantică.
 
În cadrul dialogului, ambasadorul Lilian Darii a reconfirmat angajamentul Republicii Moldova pentru promovarea păcii și securității, manifestată inclusiv prin participarea la misiunile internaționale de menținere a păcii și cele de instruire. În acest sens, Lilian Darii a apreciat asistența oferită de Alianța Nord-Atlantică țării noastre în procesul instruirii experților civili și militari, precum și oportunitatea de a participa la exerciții și misiuni conduse de Alianță.  
 
Șeful misiunii a informat despre determinarea autorităţilor Republicii Moldova de a continua procesul de reformare şi modernizare a sectorului de securitate şi apărare naţională în conformitate cu noile cerinţe ale mediului actual de securitate, fiind urmărit scopul consolidării securităţii statului şi a cetăţenilor săi.
 
La rândul său, generalul Sir James Everard a apreciat cooperarea cu Republica Moldova, exprimând gratitudine pentru contribuţia valoroasă la consolidarea securităţii europene prin detaşarea contingentului militar moldovenesc în cadrul operațiunii de menținere a păcii KFOR din Kosovo. Oficialul a subliniat că participarea la KFOR reprezintă un bun exemplu al cooperării Republica Moldova – NATO.