Activitatea Ambasadelor RM

Ambasadorul Igor Bolboceanu a efectuat o vizită de lucru în Regatul Hașemit al Iordaniei

Ambasadorul Igor Bolboceanu a efectuat o vizită de lucru în Regatul Hașemit al Iordaniei
21 decembrie 2018, Amman - Revigorarea relațiilor moldo-iordaniene, consolidarea bazei juridice, inclusiv prin organizarea vizitelor bilaterale, au fost discutate cu mai mulți oficiali iordanieni, din cadrul Ministerului Agriculturii și Mediului, Ministerului Afacerilor Externe și al Expatriaților, Ministerului de Interne, precum și ai Camerei de Comerț și Industrie și ai Fundației Regelui Hussein, în cadrul vizitei de lucru la Amman a ambasadorului Republicii Moldova în Regatul Hașemit al Iordaniei cu sediul la Ankara, Igor Bolboceanu.

Partea iordaniană a exprimat dorința de a revigora relațiile moldo-iordaniene, inclusiv prin consolidarea bazei juridice și organizarea vizitelor bilaterale, ce ar impulsiona relațiile economice și comerciale reciproc avantajoase.  

În cadrul întrevederii cu Ministrul agriculturii, Ibrahim Shahahdeh, a fost discutată posibilitatea intensificării relațiilor în domeniul agriculturii, promovarea comerțului și consolidarea capacităților care vor stimula cooperarea în agricultură, prin prisma Memorandumului de Cooperare între Ministerele Agriculturii din cele două țări, semnat în 2016.

Ambasadorul Igor Bolboceanu a avut o întrevedere și cu reprezentanți ai diasporei din Iordania ca parte a proiectului „Ambasada vine mai aproape de tine”. În contextul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Regatul Iordaniei au fost informați despre noul sistem electoral mixt precum și despre posibilitatea înregistrării on-line pentru alegeri.