Activitatea Ambasadelor RM

Cooperarea dintre Republica Moldova și NATO în cadrul exercițiilor și misiunilor de menținere a păcii discutată la Bruxelles

Cooperarea dintre Republica Moldova și NATO în cadrul exercițiilor și misiunilor de menținere a păcii discutată la Bruxelles
20 decembrie 2018, Bruxelles - Angajamentul Republicii Moldova pentru promovarea păcii și securității, inclusiv prin participarea la misiunile internaționale de menținere a păcii și de instruire a fost reiterat de către Ambasadorul Republicii Moldova la NATO, Lilian Darii la întrevederea cu adjunctul Secretarului General NATO pentru operațiuni, John Manza.

Ambasadorul Lilian Darii a subliniat că buna pregătire a experților civili și militari, contribuie la realizarea obiectivelor de reformare şi modernizare a sectorului de securitate şi apărare naţională, urmărind ca scop consolidarea securităţii ţării şi a cetăţenilor Republicii Moldova. Ambasadorul a mulțumit pentru asistența oferită de NATO în domeniul instruirii experților civili și militari, precum și oportunitatea de a participa la exerciții și misiuni conduse de Alianță.

La rândul său, adjunctul Secretarului General NATO, John Manza, a reconfirmat disponibilitatea Alianței de a oferi în continuare expertiză și asistență Republicii Moldova în domeniile de interes, convenite de comun acord. Totodată, oficialul NATO a mulțumit pentru contribuţia valoroasă a Republicii Moldova la consolidarea securităţii europene prin detaşarea contingentului militar moldovenesc în cadrul operațiunii de menținere a păcii KFOR din Kosovo.