Activitatea Ambasadelor RM

Ambasadorul Tatiana Pârvu a participat la o masă rotundă pe subiectul Parteneriatului Estic

Ambasadorul Tatiana Pârvu a participat la o masă rotundă pe subiectul Parteneriatului Estic

13 decembrie 2018, Haga - Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, Tatiana Pârvu, a fost invitată să prezinte viziunea Republicii Moldova vizând Parteneriatul Estic, rezultatele obținute și prioritățile de viitor, în cadrul unei mese rotunde, organizată de Ambasada Austriei la Haga sub auspiciile Președinției acestei a Consiliului Uniunii Europene.

Poziția pe marginea Parteneriatului Estic (PaE) a fost expusă și de ambasadorii Belarusului și Ucrainei, de Reprezentanții Speciali pentru PaE din cadrul ministerelor de externe ale Olandei și Austriei, experți de la Universitățile Leiden și Amsterdam. Întrebările audienței, adresate preponderent ambasadorilor invitați, au vizat provocările interne și externe din țările partenere, interferența Federației Ruse, conlucrarea cu opoziția etc. De asemenea, participanții s-au interesat de deciziile UE în contextul evoluțiilor din interiorul Uniunii și în ce măsură acțiunile corespund cerințelor realității.

La eveniment a participat și corpul diplomatic din Regatul Țărilor de Jos, reprezentanți ai MAE olandez, a cercurilor academice și think-tank-urilor.