Activitatea Ambasadelor RM

Intensificarea cooperării economice moldo-belgiene discutată la Bruxelles

Intensificarea cooperării economice moldo-belgiene discutată la Bruxelles

13 decembrie 2018, Bruxelles – Schimbul bunelor practici dintre instituţiile din Republica Moldova şi Agenţia valonă pentru export şi investiţii străine (AWEX) din Regatului Belgiei au fost discutate de către ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei, Lilian Darii, cu Administratoarea Generală a Agenţiei valone pentru export şi investiţii străine, Pascale Delcomminette.

În cadrul întrevederii ambasadorul Lilian Darii a remarcat că Republica Moldova oferă avantaje și oportunități investiționale pentru mediul de afaceri străin şi a prezentat oferta investițională a Republicii Moldova. Lilian Darii a realizat o prezentare despre zonele economice libere, parcurile industriale şi parcul pentru tehnologia informaţiei care oferă condiții atractive pentru investitori. Totodată, a fost exprimat interesul în preluarea de către instituţiile din Republica Moldova a celor mai bune practici de promovare a exportului şi atragere a investiţiilor în economia belgiană.

La rândul său, Pascale Delcomminette a menționat că AWEX dispune de instrumentele necesare pentru a desfăşura activităţi de partajare a competenţelor prin realizarea unor training-uri în afara Belgiei, desfăşurarea evenimentelor de acest gen în ţară, dar şi la distanţă, prin intermediul videoconferinţelor. În acest context, Administratoarea AWEX a exprimat deschiderea spre cooperare cu instituţii interesate din Republica Moldova.