Activitatea Ambasadelor RM

Extinderea activităților băncilor turcești în Republica Moldova discutată la Ankara

Extinderea activităților băncilor turcești în Republica Moldova discutată la Ankara
10 decembrie 2018, Ankara - O eventuală extindere a activităților băncilor turcești în Republica Moldova ar putea încuraja oamenii de afaceri din Turcia să-și dezvolte activități în țara noastră. Subiectul a fost discutat la întrevederea ambasadorului Republicii Moldova la Ankara, Igor Bolboceanu, cu Osman Arslan, director general al „Halkbank”, una din cele mai importante structuri financiare de stat din Republica Turcia.
 
Conducerea „Halkbank” a fost informată despre prioritățile și programele social-economice în curs de derulare ale Guvernului Republicii Moldova și acțiunile îndreptate spre îmbunătățirea climatului de afaceri în țară, destinate atragerii investitorilor străini, cât și despre avantajele cadrului legal bilateral, favorabil pentru amplificarea relațiilor economice moldo-turce.
 
Interlocutorii au subliniat importanța explorării posibilităților de amplificare a cooperării economice, folosind  inclusiv instrumentele financiare, în special a instituțiilor bancare. O eventuală extindere a băncilor turcești în Republica Moldova ar putea încuraja oamenii de afaceri din Turcia să-și dezvolte activități în țara noastră.