Activitatea Ambasadelor RM

Ambasadorul Ruslan Bolbocean a înmânat scrisorile de acreditare Președintelui Ucrainei Petro Poroșenko.

Ambasadorul Ruslan Bolbocean a înmânat scrisorile de acreditare Președintelui Ucrainei Petro Poroșenko.
La 9 decembrie 2015 Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina Ruslan Bolbocean a prezentat scrisorile de acreditare Președintelui Ucrainei Petro Poroșenko.

În cadrul discuției ce a urmat ceremoniei, Președintele Poroșenko i-a urat noului ambasador moldovean bun venit şi mult succes în înalta funcţie diplomatică.

Cu acest prilej interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind starea actuală și perspectivele relațiilor moldo-ucrainene. Președintele Poroșenko a menționat interesul părții ucrainene în intensificarea și aprofundarea cooperării dintre cele două state vecine în diverse domenii. Șeful statului ucrainean a subliniat că relațiile dintre Ucraina și Republica Moldova dispun de un potențial nevalorificat în deplină măsură.

La rîndul său, Ruslan Bolbocean a menționat importanța dinamizării dialogului bilateral în vederea soluționării problemelor existente pe agenda bilaterală, fapt ce va permite concentrarea eforturilor pe alte subiecte importante, cum ar fi integrarea europeană, atragerea investițiilor, realizarea proiectelor comune, în special în domeniul infrastructurii.

De asemenea, în cadrul întrevederii a fost efectuat și un schimb de opinii privind securitatea regională și reglementarea conflictului transnistrean.