DespreRCC

Informaţii generale

RCC a fost oficial institutit la 27 februarie 2008, în calitate de succesor al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-est (PSESE) şi reprezintă rezultatul unui proces cuprinzător de restructurare a formatelor de cooperare regională, pentru adaptarea acestora la nevoile şi provocările actuale ale regiunii.

RCC este destinat susţinerii cooperării regionale în ESE prin intermediul unui cadru cu apartenenţă şi gestionare regională, care susţine, de asemenea, integrarea Europeană şi euro-atlantică a statelor din Europa de Sud-est.

Rolul cheie al RCC este de a genera şi coordona proiecte de dezvoltare şi de a crea un climat politic care să permită implementarea proiectelor de un caracter regional extins pentru beneficiul fiecărei ţări individuale.

Coordonarea activităţilor Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP) cu cele ale RCC este esenţială: SEECP deţine rolul politic, RCC fiind braţul operaţional al acestuia. Datorită dimensiunii operaţionale de care dispune, RCC are în mandat identificarea oportunităţilor de cooperare între statele din zonă şi promovarea de proiecte concrete în beneficul statelor din regiune.

Web site: www.rcc.int