Republica Populară Democrată Coreeană

Relaţii diplomatice

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Populară Democrată Coreeană au fost stabilite la 30 ianuarie 1992.

Ambasada Republicii Populare Democrate Coreene în Republica Moldova cu sediul la Moscova

Adresa: Moscova, str. Mosfilmovskaya, nr. 72
Tel.: (+7495) 143 63 19
Fax: (+7495) 143 63 12

Pentru informații detaliate privind lista corpului diplomatic, vă rugăm să accesați aici

Cadrul juridic bilateral

La 30 ianuarie 1992, a fost semnat Comunicatul Comun cu privire la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Populară Democratică Coreeană.

Pînă în prezent, au fost elaborate 2 proiecte de acorduri.

Relaţii economice

Relația bilaterală între Republica Moldova și Republica Populară Democrată Coreeană este temperată din cauza regimului de sancțiuni impus de Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, dar și a pozițiilor promovate de autoritățile acestei țări în materie de securitate regională și globală.

Astfel recomandă insistent cetățenilor moldoveni să se abțină de la călătoriile în Republica Populară Democrată Coreeană, decât dacă acestea sunt strict necesare.

În cazul în care cetățenii moldoveni deja se află pe teritoriul acestui stat, aceștia sunt rugați să își anunțe prezența în regiune, comunicând coordonatele personale Centrului de Apel al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, pentru a putea fi contactați în situații de urgență. Contactele Centrului de Apel sunt: +373 22 788 722 sau 0800 90990 (de pe telefonul fix).

De asemenea, în aspect consular cu Republica Populară Democrată Coreeană, Guvernul și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova nu este în stare să acorde asistență și/sau servicii consulare de orice fel în statul respectiv.

Astfel, fiecare călător trebuie să fie conștient de riscurile călătoriilor în Republica Populară Democrată Coreeană, asumându-și propria răspundere, întrucât posibilitățile de intervenție ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse.

Actualizat – noiembrie 2017