Comunicate de presă

Ambasadorii agreaţi ai Afganistanului, Indoneziei şi Danemarcei au prezentat copiile scrisorilor de acreditare la MAEIE

Ambasadorii agreaţi ai Afganistanului, Indoneziei şi Danemarcei au prezentat copiile scrisorilor de acreditare la MAEIE

11 decembrie 2018, Chişinău – Aprofundarea relaţiilor bilaterale, perspectivele cooperării politico-diplomatice, consolidării colaborării economice şi culturale, precum şi în alte domenii de interes reciproc, au fost discutate în cadrul întrevederii secretarului de stat Tatiana Molcean cu ambasadorii agreaţi: Sardar Mohammad Rahman Oghli, ambasador al Afghanistanului, cu reşedinţa la Kiev, Muhammad Ahmar Azeth, ambasador al Indoneziei şi Søren Jensen, ambasador al Danemarcei, cu reşedinţa la Bucureşti.

În cadrul discuţiilor, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii cu privire la stadiul actual şi perspectivele cooperării bilaterale în domeniul politico-diplomatic, consolidării colaborării economice, a schimburilor culturale, cât şi a diversificării cooperării în multiple paliere de interes reciproc. În context, a fost evidenţiat potenţialul existent în domeniul economic pentru creşterea schimburilor comerciale şi interesul pentru consolidarea cadrului juridic bilateral.

Abordând subiecte de actualitate regională şi internaţională, părțile au evidenţiat interes pentru continuarea unei bune cooperări în cadrul organizaţiilor internaţionale.

Secretarul de stat a asigurat ambasadorii agreaţi de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, urându-le succes în îndeplinirea mandatului lor în Republica Moldova.