Comunicate de presă

Secretarul General de Stat Mihail Căpăţînă a avut o întrevedere cu delegatul Consiliului Municipal al oraşului Frankfurt pe Main, Jumas Medoff

Secretarul General de Stat Mihail Căpăţînă a avut o întrevedere cu delegatul Consiliului Municipal al oraşului Frankfurt pe Main, Jumas Medoff

30 noiembrie 2018, Chișinău – Cooperarea cu misiunea diplomatică a Republicii Moldova la Frankfurt pe Main, precum şi organizarea unui for economic moldovenesc la Frankfurt, în primăvara anului 2019, în scopul promovării produselor naţionale, cât şi a elementelor culturale moldoveneşti, au fost discutate de către Secretarul General de Stat al MAEIE, Mihail Căpăţînă, cu delegatul în Consiliului Municipal al orașului Frankfurt pe Main, reprezentant al comunităţii străinilor, Jumas Medoff.

Interlocutorii au efectuat un schimb util de informaţii cu privire la integrarea cetăţenilor comunităţii moldoveneşti din Frankfurt, unde locuiesc originarii din peste 180 de ţări. Jumas Medoff  a explicat rolul  important al reprezentantului comunităţii diasporilor în scopul menţinerii contactului cu administraţia publică locală, promovării intereselor cetăţenilor străini în regiune şi integrării lor în societatea germană.

În context, Jumas Medoff a evidenţiat buna cooperare pe care a stabilit-o cu Consulatul General al Moldovei la Frankfurt, enumerând evenimentele culturale şi economice recente, la care a participat activ şi comunitatea moldovenilor. Totodată, a fost evidenţiată intenţia de a organiza un for economic moldovenesc la Frankfurt, în primăvara anului 2019, în scopul promovării produselor naţionale, cât şi a elementelor culturale.

Secretarul General de Stat, Mihail Căpăţînă, a adus mulţumiri interlocutorului pentru implicarea autorităţilor locale din Frankfurt în susţinerea diasporei moldovenilor, precum şi pentru promovarea companiilor din ţara noastră în Germania. Diplomatul moldovean s-a arătat convins că extinderea relaţiilor la nivelul autorităţilor locale cu implicarea diasporei moldovenilor se înscrie plenar în cadrul parteneriatului pentru dezvoltare  dintre Republica Moldova şi Germania. Diplomatul moldovean l-a asigurat pe delegatul Consiliului Municipal din Frankfurt despre întreaga susţinere din partea autorităţilor centrale de la Chişinău şi a susţinut ideea ca schimburile la nivelul municipalităţii oraşului Frankfurt pe Main cu autorităţile locale din Republica Moldova să se intensifice.