Comunicate de presă

Reuniunea Consiliului Consultativ al EUBAM a avut loc la MAEIE

Reuniunea Consiliului Consultativ al EUBAM a avut loc la MAEIE
28 noiembrie 2018, Chişinău – Raportul privind activitatea Misiunii EUBAM pentru perioada iunie-octombrie 2018, realizările în domeniul managementului integrat al frontierelor şi combaterii crimei transfrontaliere, au fost prezentate în cadrul celei de-a 31-a reuniune a Consiliului Consultativ al Misiunii UE de Asistenţă la Frontieră în Republica Moldova şi Ucraina (EUBAM), care s-a desfăşurat în incinta MAEIE.

La reuniune, secretarul de stat, Tatiana Molcean, a subliniat rolul important pe care îl are Misiunea EUBAM pentru Republica Moldova şi Ucraina: „Progresele obţinute în procesul de implementare a conceptului de management integrat al frontierei, extinderea controlului comun la frontieră, eforturile concentrate pe combaterea crimei transfrontaliere, se datorează și cooperării ţărilor noastre cu EUBAM”. Mai mult ca atât, prin acţiunile enumerate Misiunea contribuie şi la reglementarea conflictului transnistrean, a mai adăugat oficialul moldovean.

La rândul său, şeful misiunii EUBAM, Ambasadorul Slawomir Pichor, a prezentat Raportul de activitate al Misiunii pentru perioada iunie-octombrie 2018. Delegaţiile la reuniune, relatând despre activităţile comune desfăşurate în ultimele 6 luni.

Cu titlu aparte a fost menţionată contribuţia EUBAM la elaborarea unei Foi de parcurs privind controlul comun la frontiera din cele două ţări pentru perioada 2019-2022.
 
Video AICI.