Comunicate de presă

Relațiile moldo-olandeze au fost discutate la Haga

Relațiile moldo-olandeze au fost discutate la Haga
21 noiembrie 2018, Haga – Intensificarea dialogului moldo-olandez, precum și stabilirea unor noi parteneriate de cooperare au fost discutate astăzi la Haga în cadrul întrevederilor secretarului de stat pentru afaceri bilaterale şi multilaterale, Tatiana Molcean, cu oficialii Regatului Țărilor de Jos.

În cadrul întrevederii cu secretarului general al Ministerului Afacerilor Externe al Regatului Ţărilor de Jos, Yoka Brandt, au fost apreciate evoluţiile pozitive ale relaţiilor moldo-olandeze, care s-au consolidat pe parcursul ultimilor ani, precum şi intensificarea dialogului politic, confirmat prin ritmul susţinut al contactelor la nivelul ministerelor de externe. Secretarul de stat, Tatiana Molcean, a exprimat gratitudine pentru asistenţa sectorială acordată de către Guvernul olandez în procesul de reforme al Republicii Moldova, Regatul Țărilor de Jos fiind un partener important în promovarea şi implementarea obiectivelor de integrare europeană ale ţării noastre.

Discuţiile purtate cu Directorul General pentru Afaceri Europene în cadrul MAE olandez, Thijs van der Plas, au scos în evidenţă necesitatea asigurării ireversibilităţii parcursului european al Republicii Moldova şi continuarea dialogului politic cu Uniunea Europeană. În contextul celebrării, în 2019, a aniversării de 10 ani a Parteneriatului Estic, Tatiana Molcean a reiterat angajamentul Republicii Moldova în implementarea celor 20 de obiective-cheie.

În vederea aprofundării dialogului pe dimensiunea parlamentară, secretarul de stat Tatiana Molcean a avut şi o întrevedere cu președintele și membrii Comisiei pentru politică externă din cadrul Parlamentului olandez, în cadrul căreia a fost abordat un spectru larg de subiecte ale relațiilor bilaterale, evoluțiile în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi situaţia internă în contextul desfăşurării alegerilor parlamentare din anul viitor.