Comunicate de presă

Ambasadorul Victor Haruța a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de ambasador în EAU

Ambasadorul Victor Haruța a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de ambasador în EAU
20 noiembrie 2018, Abu Dhabi – Deschiderea Ambasadei moldoveneşti la Abu Dhabi reprezintă un pas important în aprofundarea dialogului politic, comercial-economic, social și cultural dintre Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite (EAU). Declaraţia a fost făcută de către vicepreședintele Emiratelor Arabe Unite, prim-ministrul țării, Șeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, în cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare a ambasadorului Republicii Moldova în EAU, Victor Haruța.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii cointeresat privind stadiul actual al relațiilor bilaterale, precum și potențialul de consolidare a acestora. Ambasadorul Victor Haruța a accentuat că Republica Moldova este interesată în dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu Emiratele Arabe Unite pe toate dimensiunile. „Deschiderea Ambasadei va permite inițierea unor noi proiecte investiționale, atragerea businessului emirian în ţara noastră, care în urma unor reforme structurale a creat condiții atractive pentru companiile străine de a deschide afaceri, atât prin intermediul zonelor economice libere şi parcurilor industriale, cât și în alte domenii de producere și servicii”, a accentuat diplomatul moldovean.

De asemenea, ambasadorul Victor Haruța a reiterat interesul sporit al Republicii Moldova de a participa la Expoziția „Dubai Expo 2020”, eveniment considerat a fi o oportunitate foarte bună pentru stabilirea unor noi parteneriate atât cu Emiratele Arabe Unite, cât și cu cele peste 130 state ale lumii participante la acest eveniment. În context, șeful misiunii diplomatice a lansat invitația pentru oamenii de afaceri din UAE să participe la „Moldova Business Week”, care va avea loc la Chișinău în perioada 27-29 noiembrie 2018.

Vicepreședintele Mohammed Bin Rashid Al Maktoum a adresat felicitări ambasadorului Republicii Moldova şi i-a urat succes în misiunea sa, asigurându-l de întreg sprijinul Emiratelor Arabe Unite pentru dezvoltarea unui parteneriat strategic cu Republica Moldova.
 
 
Video de la ceremonia de prezentare a scrisorilor de acreditare AICI.