Comunicate de presă

Ambasadorul Ruslan Bolbocean: „Suntem cointeresaţi în deschiderea Consulatului Onorific al Republicii Moldova în regiunea Harkov”

Ambasadorul Ruslan Bolbocean: „Suntem cointeresaţi în deschiderea Consulatului Onorific al Republicii Moldova în regiunea Harkov”
31 iulie, Harkov - În cadrul vizitei de lucru în regiunea Harkov, Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, Ruslan Bolbocean, a avut o întrevedere cu Guvernatorul regiunii Harkov, Yuliya Svetlichnaya. La întâlnire a participat și prim-vicepreședintele Consiliului Regional, Viktor Kovalenko.
 
În cadrul întrevederii, au fost abordate un șir de subiecte ce țin de cooperarea interregională, aprofundarea colaborării în domeniile comercial-economic și cultural-umanitar. În context, părțile și-au expus interesul în lansarea procesului de deschidere a Consulatului Onorific al Republicii Moldova în regiunea Harkov, ambasadorul Bolbocean subliniind că "deschiderea acestuia ar contribui la facilitarea contactelor directe între mediile de afaceri din Republica Moldova și această regiune și va contribui la dezvoltarea proiectelor cultural-umanitare”.

Un alt subiect al discuțiilor a fost examinarea posibilității lansării unei rute feroviare Chișinău - Harkov.
 
Ambasadorul Ruslan Bolbocean i-a mulțumit Guvernatorului pentru invitația de a participa la cel de-al X-lea Forum Economic Internațional "Inovații. Investiții, Inițiative de la Harkov" din 28-29 septembrie 2018 și, la rândul său, a lansat o invitație pentru oamenii de afaceri din  regiunea Harkov să participe la lucrările Business forumului țărilor-membre GUAM, planificat pentru toamna anului curent la Chișinău.