Comunicate de presă

Doi cetățeni ai Republicii Moldova au decedat într-un accident rutier, produs în județul Covasna din Romania

Doi cetățeni ai Republicii Moldova au decedat într-un accident rutier, produs în județul Covasna din Romania
31 iulie, Chișinău – Doi cetățeni ai Republicii Moldova au decedat într-un accident rutier produs în dimineața zilei de azi pe DN 11, Braşov-Târgu Secuiesc, pe raza localităţii Moacşa din Romania.

În accident au fost implicate un autotren înmatriculat în judeţul Argeş şi un autoturism din Republica Moldova în care se aflau trei persoane, două decedând în urma impactului.

Potrivit informațiilor oferite misiunii diplomatice al Republicii Moldova din România de poliția română, accidentul s-a produs din cauza pierderii controlului asupra autoturismului de către șofer, unitatea de transport derapând pe contrasens, unde a fost lovită de autotren. În rezultatul impactului, şoferul autoturismului şi pasagerul, care aveau 28 ani, și respectiv  57 ani, au murit în accident. Şoferul tirului şi un pasager din autoturism au fost transportaţi la spital.

În cazul dat Ambasada Republicii Moldova în România este în contact permanent cu autoritățile de resort  și este gata să ofere toată  asistența necesara familiilor celor două victime și persoanei rănite.

Un alt cetățean la Republicii Moldova, în vârstă de 37 ani, a fost rănit într-un accident rutier produs la 30 iulie 2018, pe autostrada A4 din Austria, în zona Bruck, cu implicarea a două autoturisme înmatriculate în România. Conform Poliției Landului Austria Inferioară cetăţeanul rănit a fost internat în spitalul din localitatea Baden. Ambasada Republicii Moldova în Austria monitorizează situația.