Comunicate de presă

Ministrul Tudor Ulianovschi l-a primit pe ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova

Ministrul Tudor Ulianovschi l-a primit pe ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova
27 iulie, Chișinău – Lituania este un susţinător activ al  parcursului european al Republicii Moldova şi se angajează să continue sprijinul pentru realizarea proiectelor de dezvoltare din țara noastră. Declarația a fost făcută de ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Rimantas Latakas, care îşi încheie mandatul la Chișinău, în cadrul întrevederii cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.

În cadrul întrevederii, Tudor Ulianovschi și Rimantas Latakas au avut un schimb de opinii privind stadiul actual al relațiilor moldo-lituaniene, menționând intensificarea acestora în ultima perioadă de timp pe toate dimensiunile. În opinia interlocutorilor, recenta inaugurare a Consulatului Onorific al Republicii Moldova în regiunea Klaipeda constituie un nou pas în direcția extinderii relațiilor bilaterale, stabilirii unor noi parteneriate între două țări.

Șeful diplomației moldovenești a exprimat aprecierile autorităților de la Chișinău pentru asistenţa de dezvoltare oferită Republicii Moldova din partea guvernului lituanian, în domenii importante precum afaceri interne, situații excepționale și circulație rutieră, siguranța alimentară, etc.

Ministrul Tudor Ulianovschi a apreciat contribuția  ambasadorului Rimantas Latakas la dezvoltarea relațiilor moldo-lituaniene, în special prin organizarea mai multor vizite atât de nivel înalt, cât şi sectorial, care au avut un impact major la intensificarea dialogului politic bilateral şi a cooperării în domeniile de interes reciproc.

La rândul său, ambasadorul Latakas a menționat că Republica Moldova rămâne, în continuare, unul din beneficiarii prioritari ai sprijinului pentru dezvoltare din partea Lituaniei, inclusiv în realizarea reformelor necesare pentru ţara noastră.