Comunicate de presă

Ministrul Tudor Ulianovschi a primit-o pe Ambasadorul Suediei în Republica Moldova

Ministrul Tudor Ulianovschi a primit-o pe Ambasadorul Suediei în Republica Moldova
26 iulie, Chișinău – Suedia este un partener important al Republicii Moldova, implicându-se activ în realizarea obiectivelor țării noastre privind procesul de integrare europeană, precum și a programelor social-economice implementate de autorități pentru cetățeni. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Suediei în țara noastră, Signe Burgstaller, care îşi încheie mandatul la Chișinău.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii privind stadiul actual al relațiilor moldo-suedeze, Ministrul Ulianovschi menționând că Republica Moldova este interesată în aprofundarea relațiilor bilaterale, inclusiv prin realizarea unor noi programe de asistență țării noastre în diferite domenii.

Trecând în revistă ultimele evoluții ale dialogului bilateral, șeful diplomației moldovenești a apreciat implicarea activă a ambasadorului suedez în proiectele realizate cu susținerea autorităților de la Stockholm, în special a celor legate de dezvoltare a infrastructurii, creșterii calității vieții cetățenilor, etc.

Ambasadorul Signe Burgstaller a apreciat colaborarea bilaterală pe toată durata mandatului său în Republica Moldova, menționând deschiderea și interesul autorităților moldovenești de a implementa cât mai multe proiecte de dezvoltare multidimensională a țării. Diplomatul suedez a reiterat interesul țării sale de a dezvolta relațiile bilaterale de cooperare, inclusiv prin realizarea unor noi proiecte în diferite domenii social-economice.