Comunicate de presă

Întrevederea Ministrului Tudor Ulianovschi cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii

Întrevederea Ministrului Tudor Ulianovschi cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii

17 iulie, Chișinau - Implementarea proiectelor nipone în Republica Moldova și colaborarea bilaterală în diverse domenii a fost în centrul discuțiilor Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a exprimat mulţumiri Ambasadorului Masanobu Yoshii pentru contribuţia valoroasă a Guvernului Japoniei în modernizarea diverselor sectoare ale Republicii Moldova prin intermediul programelor de grant şi asistenţă tehnică JICA și Kusanone, remarcând rolul important al investiţiilor nipone de care beneficiază ţara noastră.

Cei doi interlocutori au discutat despre agenda relaţiilor bilaterale, în contextul recentei vizite de lucru a ministrului Tudor Ulianovschi la Tokyo, stăruind asupra impulsionării schimburilor comerciale, prin activitatea antreprenorilor niponi în Republica Moldova şi sporirea exportului de produse moldoveneşti pe piaţa japoneză.

În acest sens, un nou pas în aprofundarea dialogului moldo-nipon, în opinia șefului diplomației moldovenești, îl vor constitui consultările politice bilaterale interministeriale la nivel de secretari de stat, care urmează să fie desfășurate până la finele anului 2018.

Ministrul de externe Ulianovschi a apreciat înalt decizia Guvernului de la Tokyo privind abolirea regimului de vize pentru titularii pașapoartelor diplomatice și de serviciu, pledând pentru continuarea acestui proces prin abolirea vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova.