Comunicate de presă

La Tokyo Ministrul Tudor Ulianovschi s-a întâlnit cu conaționalii stabiliți în Japonia

La Tokyo Ministrul Tudor Ulianovschi s-a întâlnit cu conaționalii stabiliți în Japonia
5 iulie, Tokyo - Aflat într-o vizită de lucru în Japonia, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, s-a întâlnit la Tokyo, cu un grup de conaționali, aflați la studii sau stabiliți cu traiul în această țară.
 
În cadrul dialogului, șeful diplomației moldovenești a făcut o trecere în revistă a principalelor acțiuni întreprinse de Guvernul Republicii Moldova în procesul de reformare și modernizare a țării pe toate dimensiunile. Referindu-se la susținerea conaționalilor, Ministrul Ulianovschi a accentuat că acesta este unul din obiectivele de bază în activitatea atât a Guvernului, cât și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. În context, Ministrul Tudor Ulianovschi a vorbit despre organizarea „Zilelor Diasporei”, care se vor desfășura în perioada 17-19 august, la Chișinău, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, și principalele obiective ale acestei reuniuni.
 
Șeful diplomației moldovenești a mai accentuat că prin prestația sa în țara de reședință, conaționalii noștri contribuie la promovarea imaginii Republicii Moldova, dezvoltarea relațiilor bilaterale, în special a celor social-culturale. ”Pe parcursul discuțiilor cu reprezentanții diferitor companii nipone au fost plăcut surprins de apreciere valoroasă a cetățenilor noștri angajați în diferite subdiviziuni ale acestora. Sunt puțini, dar prin randamentul său contribuie semnificativ la consolidarea prieteniei între țările noastre”, a spus Ministrul Tudor Ulianovschi.