Comunicate de presă

În Dieta niponă va fi constituită Liga de prietenie parlamentară Republica Moldova – Japonia

În Dieta niponă va fi constituită Liga de prietenie parlamentară Republica Moldova – Japonia
5 iulie, Tokyo – Dinamizarea contactelor între Dieta Națională a Japoniei și Parlamentul Republicii Moldova au fost discutate la întrevederea Ministrului Afacerilor Europene și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu membrul Camerei consilierilor al legislativului nipon, deputat ales în circumscripția prefecturii Aomori, Motome Takisawa.

În cadrul întrevederii s-a abordat modalitatea impulsionării colaborării inter-parlamentare, inclusiv prin constituirea Ligii de prietenie parlamentară Republica Moldova – Japonia în cadrul Dietei Naționale. Legislatorul japonez a comunicat disponibilitatea plenară pentru a contribui și în continuare la aprofundarea dialogului moldo-nipon în toate domeniile de cooperare.

Interlocutorii au salutat dezvoltarea relațiilor bilaterale pe parcursul ultimilor ani, în special a dialogului politico-diplomatic, comercial-economic, investițional și în domeniul schimburilor culturale, exprimând dorința de extindere și dinamizare a colaborării moldo-nipone.

Motome Takisawa a fost viceministru parlamentar pentru afaceri externe al Japoniei și a vizitat Republica Moldova  în luna septembrie 2016 cu ocazia inaugurării Ambasadei Japoniei la Chișinău.