Comunicate de presă

Secretarul de stat Tatiana Molcean a discutat la Viena aspectele colaborării moldo-austriece

Secretarul de stat Tatiana Molcean a discutat la Viena aspectele colaborării moldo-austriece
26 iunie, Viena – Colaborarea moldo-austriacă, aspectele cadrului juridic bilaterale, precum și cooperarea regională în cadrul diferitor organizații au fost discutate, la Viena, de secretarul de stat al MAEIE, Tatiana Molcean, cu oficiali din Ministerul Federal pentru Europa, Integrare şi Afaceri Europene al Austriei (MFEIAE).

În cadrul discuţiei cu Katharina Wieser, șef Departamentul Europa de Est, Caucazul de Sud, Asia Centrală, Politica Europeană de Vecinătate şi Partaneriatul Estic, a avut loc un schimb de opinii privind etapa actuală a evoluţiei relaţiilor moldo-austriece, cooperarea regională, cadrul juridic bilateral. A fost discutată și agenda vizitei în Republica Moldova a Ministrului Federal pentru Europa, Integrare şi Afaceri Externe al Austriei, Karin Kneissl, programată pentru a doua jumătate a lunii iulie curent.

Părţile au invocat importanţa consolidării dialogului politic la nivel înalt, precum şi necesitatea fortificării în continuare a raporturilor comercial-economice.

Tatiana Molcean a subliniat progresele înregistrate în realizarea obiectivului european al ţării noastre, a vorbit despre provocările actuale în acest sens şi a apreciat susţinerea acordată Republicii Moldova de autoritățile de la Viena în vederea implementării reformelor democratice.

Discuţia purtată cu Andreas Riecken, șef Departamentul Organizaţii Internaţionale al MFEIAE, s-a axat pe cooperarea Republicii Moldova cu Austria în cadrul organizaţiilor internaționale. În context, Tatiana Molcean a apreciat poziția Austriei, care a susţinut, împreună cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, Rezoluţia privind „Retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova” la Adunarea Generală a ONU.