Comunicate de presă

Cooperarea Republicii Moldova cu OSCE discutată la MAE IE

Cooperarea Republicii Moldova cu OSCE discutată la MAE IE
25 iunie, Chişinău – Cooperarea Republicii Moldova cu Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, precum şi asistenţa în diferite domenii, oferită de către organizaţie ţării noastre, au constituit subiectele discuţiei în cadrul întrevederii secretarul general de stat al MAE IE, Mihail Căpăţînă cu preşedintele Adunării Parlamentare OSCE George Tsereteli, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Întâlnirea a prilejuit un schimb larg de opinii privind cooperarea ţării noastre cu OSCE în calitate de mediator şi partener-cheie în soluţionarea conflictului transnistrean, precum şi rolul pozitiv al asistenţei şi expertizei oferite autorităţilor moldoveneşti în domenii ca: drepturile omului, statul de drept şi societatea civilă.

De asemenea, oficialii au constatat existenţa potenţialului şi a voinţei politice al autorităţilor moldovenești în procesul de reglementare transnistreană şi şi-au exprimat speranţa că înţelegerile convenite în cadrul formatului de negocieri existent vor fi realizate în deplină măsură.
 
Totodată, o atenţie aparte a fost acordată priorităţilor de perspectivă, secretarul general de stat fiind asigurat de buna intenţie a Adunării Parlamentare de a furniza expertiză în domeniul măsurilor consolidării societăţii incluzive în Republica Moldova.
 
La întrevedere au mai participat secretarul general al adunării parlamentare OSCE, Roberto Montella şi şeful misiunii OSCE la Chişinău, Michael Scanlan.