Comunicate de presă

Evoluţiile dialogului bilateral între Republica Moldova şi Republica Polonă discutate la MAEIE

Evoluţiile dialogului bilateral între Republica Moldova şi Republica Polonă discutate la MAEIE
22 iunie, Chişinău – Cooperarea moldo-polonă în diverse domenii de interes reciproc, asistenţa pentru dezvoltare acordată ţării noastre, dialogul Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, problematica transnistreană, precum şi politicile de stat în domeniul diasporei au constituit subiectele discuţiei în cadrul întrevederii secretarului de stat al MAEIE, Carolina Perebinos, cu secretarul de stat al Cancelariei Preşedintelui Republicii Polone, Adam Kwiatkowski.

Referindu-se la stadiul actual al relaţiilor bilaterale, secretarul de stat Carolina Perebinos a remarcat caracterul dinamic al acestora, subliniind intensificarea în ultima perioadă a contactelor politice la diverse nivele. Oficialul moldovean a evocat buna cooperare a ţărilor noastre în cadrul organizaţiilor internaţionale şi regionale. De asemenea, a fost exprimată aprecierea pentru susţinerea Poloniei a parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv prin intermediul asistenţei de dezvoltare - Polska Pomoc.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind politicile de stat în domeniul diasporei şi eforturile de susținere a conaționalilor aflaţi peste hotare, acestea constituind obiective importante pentru ambele state. În acest context, Carolina Perebinos a vorbit despre strategia de susținere a cetățenilor Republicii Moldova, aflaţi în afara ţării, prin intermediul diferitor programe, precum și despre priorităţile autorităților moldoveneşti pe termen mediu și lung în acest domeniu. La rândul său, Adam Kwiatkowski a informat despre acţiunile statului polonez în vederea consolidării relaţiilor cu diaspora poloneză în străinătate.  

Delegaţia polonă se află în vizită de lucru la Chişinău în perioada 21-23 iunie curent.