Comunicate de presă

Acreditarea Ambasadorului Republicii Moldova la Viena, Victor Osipov, prin cumul, în Republica Slovacă

Acreditarea Ambasadorului Republicii Moldova la Viena, Victor Osipov, prin cumul, în Republica Slovacă
21 iunie, Bratislava - Ambasadorul Republicii Moldova la Viena, Victor Osipov, a înmânat Preşedintelui slovac Andrej Kiska, scrisorile de acreditare în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Slovacă. Ceremonia oficială s-a desfăşurat cu toate onorurile protocolare la Palatul prezidenţial de la Bratislava.

În cadrul discuţiei Preşedintele Kiska a remarcat relaţiile bilaterale moldo-slovace ca fiind dinamice şi prospere, a salutat reformele democratice care au loc în Republica Moldova în vederea integrării europene și a reiterat sprijinul necesar în acest sens din partea Slovaciei.  Șeful statului slovac a fost interesat să afle care este susţinerea vectorului european în societatea moldovenească, la care Ambasadorul Osipov a prezentat evoluţia pozitivă a acestui factor, ce reflectă în ultimii ani opţiunea celei mai mari părţi a populaţiei.

Victor Osipov a adus mulţumiri sefului statului slovac pentru susţinerea în parcursul european al ţării noastre şi angajamentul de a acorda atenţia necesară temei soluţionării conflictului transnistrean pe durata anului 2019, când Slovacia va deţine preşedinţia în exerciţiu a OSCE. De asemenea, Ambasadorul a apreciat înalt menţinerea Republicii Moldova în lista statelor prioritare pentru asistenţă financiară şi tehnică a Slovaciei, reflectată în „Strategia Republicii Slovace de cooperare pentru dezvoltare cu Republica Moldova pe perioada 2014-2018” şi a evidenţiat recunoştinţa faţă de proiectele caritabile şi sociale promovate în ţara noastră.