Comunicate de presă

Cooperarea cu UE în domeniul Politicii Externe şi de Securitate Comună a fost discutată la Chişinău

Cooperarea cu UE în domeniul Politicii Externe şi de Securitate Comună a fost discutată la Chişinău

8 iunie, Chişinău – Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut  o întrevedere cu Gabor Iklody, director al Departamentului Politici de Planificare şi Management al Crizelor din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă.


În cadrul discuţiilor au fost analizate principalele evoluţii în dialogul Republica Moldova - Uniunea Europeană pe dimensiunea Politicii Externe şi de Securitate Comună a UE (PESC), precum şi noi oportunităţi în vederea extinderii colaborării. 

Oficialii au apreciat dinamica ascendentă a relaţiilor de parteneriat între Republica Moldova şi Uniunea Europeană în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună (PSAC), în special participarea experţilor moldoveni la operaţiunile europene de gestionare a crizelor.

Participarea Republicii Moldova în PESC şi PSAC constituie un aspect important în dezvoltarea relaţiilor politice cu UE, contribuind totodată la eforturile de promovare a stabilităţii şi securităţii la nivel local, regional şi global.