Comunicate de presă

Ministrul Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere de lucru cu președintele INTERPOL

 Ministrul Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere de lucru cu președintele INTERPOL
7 iunie, Chișinău – Consolidarea relațiilor de cooperare a Republicii Moldova cu Organizaţia Internaţională de Cooperare a Forțelor de Poliție INTERPOL a fost discutată astăzi de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu președintele acestei structuri, Meng Hongwei, aflat în premieră într-o vizită de lucru în țara noastră.

În cadrul dialogului, Ministrul Tudor Ulianovschi a menționat că această vizită oferă posibilitatea de a consolida relațiile de cooperare dintre structurile poliției naționale cu INTERPOL în vederea prevenirii și combaterii criminalității transnaționale, implementării unor programe de instruire a cadrelor polițienești în îndeplinirea misiunilor predestinate.

Tudor Ulianovschi și Meng Hongwei au făcut cu schimb de opinii pe marginea unor domenii de cooperare în curs de desfășurare, care au scopul de a spori capacitatea Republicii Moldova în ceea ce privește aplicarea legii pentru a identifica, investiga și aborda amenințările cu care se confruntă țara și regiunea.

Meng Hongwei a apreciat colaborarea Republicii Moldova prin intermediul organizației pe care o reprezintă cu comunitatea internațională, menționând că țara noastră este lider la capitolul schimb de informații în cadrul Organizaţiei Internaţionale de Cooperare a Forțelor de Poliție.

INTERPOL a fost creată în 1923 și este cea mai mare organizaţie internaţională de poliţie, având 190 de ţări membre, fiecare reprezentată de câte un Birou Naţional Central.
 

VIDEO AICI.