Comunicate de presă

Secretarul de stat, Tatiana Molcean, a încurajat participarea companiilor din SUA în plasarea investițiilor în diverse sectoare ale economiei naționale

Secretarul de stat, Tatiana Molcean, a încurajat participarea companiilor din SUA în plasarea investițiilor în diverse sectoare ale economiei naționale
7 iunie, Washington D.C. -  Dezvoltarea relațiilor comerciale și promovarea investițiilor  au fost principalele subiecte discutate de secretarul de stat, Tatiana Molcean, aflată într-o vizită de lucru în SUA, cu Betsy Hafner, asistentul adjunct al Reprezentantului SUA pentru Comerț (USTR) și cu reprezentanții corporaţiei americane OPIC (Overseas Private Investment Corporation).

În cadrul discuțiilor, Tatiana Molcean a prezentat prioritățile Guvernului și eforturile întreprinse în vederea asigurării creşterii economice, dezvoltării durabile, facilitării comerţului, atragerii investițiilor şi alte chestiuni aferente agendei bilaterale moldo-americane. În context, secretarul de stat a încurajat participarea companiilor și investitorilor din SUA în activitatea zonelor economice libere, parcurilor industriale și tehnologice din Republica Moldova, menționând condițiile atractive pentru plasarea investițiilor în diverse sectoare ale economiei naționale.

Interlocutorii au convenit asupra continuării dialogului privind fundamentarea cadrului juridic care guvernează cooperarea economică și investiţională bilaterală, reiterând intenția impulsionării relațiilor comercial-economice. Printre acțiunile de viitor, a fost menționată și posibilitatea organizării vizitelor, evenimentelor promoționale, a forumurilor economice, precum și a reuniunii comisiei mixte de cooperare economică (JCC), pe parcursul anului curent, în capitala SUA.

Notă: În Republica Moldova îşi desfăşoară activitatea circa 400 de întreprinderi cu capital american. După valoarea capitalului investit, SUA se află pe locul 7 printre țările partenere ale Republicii Moldova.