Comunicate de presă

Ministrul Tudor Ulianovschi a încurajat membrii diasporei să se implice activ în relansarea social – economică a țării

Ministrul Tudor Ulianovschi a încurajat membrii diasporei să se implice activ în relansarea social – economică a țării
6 iunie 2018, Geneva – Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, aflat într-o vizită de lucru la Geneva, a avut o întâlnire cu membrii diasporei din Elveţia, în cadrul căreia au fost discutate prioritățile Guvernului Republicii Moldova, perspectivele investiționale ale membrilor din diasporă în economia națională, precum și dinamizarea implicării diasporei în proiecte de ordin cultural și social atât în țară, cât și în statele de reședință.

"Împărtășesc pe deplin viziunea comunității noastre de peste hotare cu privire la necesitatea stringentă de reformare a tuturor domeniilor din țară și cultivării spiritului civic în rândurile generațiilor de tineri. Mi-aș dori să văd tineri bine pregătiți, cu dexteritate profesională, care să cimenteze o societate civilă sănătoasă, promovând valorile și patrimoniul național al țării oriunde nu s-ar afla", a afirmat Ministrul Tudor Ulianovschi.

În context, șeful diplomației moldovenești a încurajat membrii comunității noastre din Elveția să participe activ la Zilele Diasporei, care se vor desfășura la Chișinău pe parcursul lunii august 2018.

Membrii comunității au avut posibilitatea să adreseze întrebări privind reformele implementate de autorități în diferite domenii, inclusiv în sistemul electoral, apreciind faptul că vor avea reprezentanții diasporei în Legislativ, care le vor promova și apăra interesele.

VIDEO AICI.