Comunicate de presă

Tatiana Molcean: „Apreciem mult relaţia moldo-elveţiană şi contribuţia acesteia la dezvoltarea ţării noastre”

Tatiana Molcean: „Apreciem mult relaţia moldo-elveţiană şi contribuţia acesteia la dezvoltarea ţării noastre”
11 mai, Chişinău – Stadiul actual al relaţiilor moldo-elveţine, dar şi perspectivele dezvoltării acestora, au fost discutate în cadrul întrevederii secretarul de stat al MAE IE, Tatiana Molcean cu delegaţia Consiliului Municipal din localitatea Collonge-Bellerive, cantonul Geneva, Confederaţia Elveţiană, condusă către de primarul Francine de Planta.

În debutul întrevederii oficialul moldovean a subliniat: „Intenistatea contactelor bilaterale din ultima perioadă, dar şi diverse aspecte ale colaborării moldo-elveţiene demonstrează o activizare a raporturilor politicie, economice şi umanitare dintre Republica Moldova şi Confederaţia Elveţiană”.
 
„Caracterul vizitei domniilor voastre în Republica Moldova şi interesul pentru localităţile din Republica Moldova, denotă faptul că cooperarea dintre ţările noastre a trecut dincolo de relaţia autorităţilor centrale şi se răspândeşte şi la nivelul administraţiei locale. Vă invit cu această ocazie să examinaţi posibilităţile de stabilire a unor relaţii de înfrăţire cu localităţile din Republica Moldova”, a mai menţionat Tatiana Molcean în cuvântul său de salut.

Reprezentanţii delegaţiei elveţiene au apreciat primirea călduroasă de care se bucură în Republica Moldova, relatând diverse aspecte ale acestei vizite şi au salutat propunerea lansată de a se înfrăţi cu unele localităţi moldoveneşti.

Delegaţia Consiliului Municipal din localitatea elveţiană Collonge-Bellerive se află pentru prima dată în Republica Moldova cu scopul de a face cunoştinţă cu potenţialul turistic şi pentru stabilirea contactelor de lucru la nivelul administraţiei locale şi agenţilor economici din Republica Moldova.

Mai mutle foto AICI.