Comunicate de presă

Tudor Ulianovschi: ”Cred în potenţialul înalt al relaţiilor moldo-pakistaneze”

Tudor Ulianovschi: ”Cred în potenţialul înalt al relaţiilor moldo-pakistaneze”

11 mai, Chişinău – Dinamizarea relaţiilor bilaterale în toate sferele de interes reciproc, dar şi intensificarea cooperării multilaterale au constituit subiectul discuţiei dintre Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi şi ambasadorul Republicii Islamice Pakistan, Safdar Hayat.

În acest context, Ministrul Ulianovschi a apreciat bunele relaţii dintre ţările noastre, pledând pentru continuarea dezvoltării acestora: „Relaţiile noastre bilaterale au un potenţial nevalorificat, mă refer atât la componenta economică a acestora, cât şi la aspecte legate de cooperarea sectorială. Sunt sigur că relaţiile moldo-pakistaneze pot să asigure o creştere a schimburilor comercial-economice bilaterale dar şi pot contribui la intensificarea colaborării în domenii precum agricultura, farmaceutica, industria textilă şi alte sfere de interes reciproc”.

„Rezultatele înregistrate la forumul economic Moldova-Pakistan, care s-a desfăşurat la Chişinău anul trecut, ne fac să credem în noi oportunităţi de colaborare dintre oamenii de afaceri din cele două state, inclusiv prin numirea consulilor onorifici”, a mai declarat şeful diplomaţiei moldoveneşti.

De asemenea, interlocutorii au subliniat că dezvoltarea dialogului politic la toate nivelele, inclusiv prin organizarea la Islamabad a celei de-a doua runde de consultări interministeriale la nivelul ministerelor de externe, ar constitui un bun prilej pentru lansarea a noi proiecte de cooperare bilaterală.

Referindu-se la alte aspecte ale relațiilor bilaterale, a fost menţionat interesul pentru extinderea cadrului juridic bilateral, prin intensificarea lucrului asupra proiectelor de acorduri bilaterale în diferite sfere de interes reciproc.

Relaţiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Islamică Pakistan au fost stabilite la 16 februarie 1992.