Comunicate de presă

De Ziua Drapelului de Stat la Riga a fost inaugurată expoziția „Mărturii vexilologice ale trecutului istoric”

De Ziua Drapelului de Stat la Riga a fost inaugurată expoziția „Mărturii vexilologice ale trecutului istoric”

27 aprilie Riga - De Ziua Drapelului de Stat, Ambasada Republici Moldova în Republica Letonia a inaugurat expoziția de drapele istorice „Mărturii vexilologice ale trecutului istoric”, în prezența autorului Petru Costin.

În cadrul alocuțiunii, Ambasadorul Eugen Revenco a transmis felicitări cetățenilor Republicii Moldova cu ocazia celebrării Zilei Drapelului de Stat, a trecut în revistă momentele istorice și valorile de identitate națională, precum și a mulțumit Muzeul Războiului din Letonia care găzduiește expoziția.

La deschiderea expoziției au participat reprezentanţi ai corpului diplomatic din Riga, oficiali letoni, colecționări, oameni de artă și membri ai comunității moldoveneşti. În calitate de oaspete de onoare, a participat primul Ministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Nicolae Țâu, în al cărui mandat Republica Moldova a recunoscut independența Republicii Letonia la 26 august 1991.

Expoziția reunește reproduceri a peste 30 de steaguri, drapele, stindarde și pavilioane, care pot fi vizionate de cei interesați până la data de 4 mai 2018. Evenimentul este organizat de Ambasada Republici Moldova în Republica Letonia, în parteneriat cu Muzeul Serviciului Vamal din Republica Moldova și Muzeul Războiului din Letonia.