Comunicate de presă

EAU sunt interesate în extinderea relațiilor bilaterale cu Republica Moldova pe toate dimensiunile

 EAU sunt interesate în extinderea relațiilor bilaterale cu Republica Moldova pe toate dimensiunile
29 martie, Abu Dhabi – Oportunitățile cooperării economice și intensificarea schimburilor comerciale între Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite au fost discutate la Abu Dhabi de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu ministrul emirian al Economiei, Sultan Bin Saeed al Mansoori.
 
Ministrul emirian a apreciat intensificarea relațiilor bilaterale între ambele state în ultima perioadă de timp pe toate dimensiunile, subliniind că decizia Guvernului de la Chișinău de a deschide o misiune diplomatică în Emiratele Arabe Unite va contribui esențial de extinderea relațiilor politice, comercial-economice, culturale și de alt ordin între cele două țări.
 
Ministrul Tudor Ulianovschi a menționat că Republica Moldova este interesată în extinderea relațiilor bilaterale cu EAU, atragerea investițiilor emiriene în economia națională, lansarea proiectelor comune în diferite domenii social-economice.
 
În context, cei doi oficiali au abordat subiectul Forului economic moldo-emirian, care se va desfășura în perioada 9-10 mai 2018, în orașul Dubai. În opinia celor doi miniștri, va constitui un eveniment fundamental pentru extinderea și încurajarea colaborării economice, investițiilor, antreprenoriatului și comerțului bilateral. Tudor Ulianovschi și Sultan Bin Saeed al Mansoori au făcut un schimb de opinii și pe marginea problemei privind lansarea unei curse avia între două state, lucru care va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării relațiilor moldo-emiriene.
 
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, s-a aflat în perioada 26 – 29 martie curent, într-o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite, unde în cadrul dialogului cu ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale, Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ministrul Economiei Sultan bin Saeed Al Mansoori, directorul general al Camerei de Comerț și Industrie din Abu Dhabi, Mohamed Helal Al Muhairi, alți oficiali emirieni a discutat aspectele impulsionării și extinderii relațiilor politice, economice, culturale, comerciale și de alt ordin între Republica Moldova și EAU.