Comunicate de presă

Ambasadorul Nicolae Țâu la 70 de ani!

Ambasadorul Nicolae Țâu la 70 de ani!

Mult Stimate Domnule Ambasador Nicolae ȚÂU!

Cu prilejul frumoasei aniversări de 70 de ani, în numele meu personal și al întregii echipe a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, vă adresăm cele mai sincere urări de bine şi un călduros LA MULŢI ANI!

Fiind primul Ministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova independente, ați stat la baza creării sistemului diplomatic național, care a jucat un rol crucial în procesul de recunoaștere internațională a țării noastre ca stat independent și suveran, stabilire a relațiilor de prietenie și cooperare cu statele lumii și organizațiile internaționale.

Prin profesionalismul și abnegația Dumneavoastră, într-un timp foarte scurt, ați creat un colectiv instituțional eficient, care într-o perioadă dificilă pentru țara noastră a reușit să promoveze obiective politicii externe și să protejeze interesele naționale ale tânărului stat independent.  

Pentru foarte mulți din foștii și actualii angajați ai Ministerului ați fost și rămâneți un exemplu de Om și Model de Diplomat exigent, un dascăl al diplomației naționale, de la care permanent poți învăța și prelua bunele practici în activitatea profesională.  

Excelență,
Vă dorim din toată inima multă sănătate, bucurie și o viaţă plină de demnitate și noi realizări, care să vă aducă admiraţia celor din jur şi mulţumirea sufletească!

Cu înaltă prețuire și profund respect,
Tudor Ulianovschi,
ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene