Comunicate de presă

La Sarajevo, Secretarul de stat, Daniela Morari, a discutat aspectele extinderii relațiilor moldo-bosniace

La Sarajevo, Secretarul de stat, Daniela Morari, a discutat aspectele extinderii relațiilor moldo-bosniace
14 martie, Sarajevo – Aprofundarea dialogului politic și extinderea relațiilor comercial-economice moldo-bosniace au fost discutate, la Sarajevo, de Secretarul de stat pentru integrare europeană, Daniela Morari, cu ministrul asistent pentru cooperare multilaterală, Almir Šahović, al MAE al Bosniei şi Herţegovinei.
 
În cursul întrevederii interlocutorii au trecut în revistă stadiul actual al relațiilor moldo-bosniace, inclusiv prin aprofundarea dialogului politic și diversificarea relațiilor comercial-economice bilaterale, intensificarea colaborării între două state în cadrul organizațiilor regionale și internaționale, etc.
 
Oficialii au efectuat un schimb de opinii referitor la promovarea dialogului cu structurile UE, inclusiv în marja ultimelor evoluţii în dialogul ambelor state cu Uniunea Europeană.
 
Daniela Morari și Almir Šahović au trecut în agendă și programul vizitei oficiale a ministrului Afacerilor Externe al Bosniei şi Herţegovinei, Igor Crnadak, în Republica Moldova, care se va desfășura în perioada 19 – 21 martie curent.