Comunicate de presă

Ministrul Tudor Ulianovschi a pledat pentru promovarea energiei regenerabile, produselor agricole organice și facilitarea comerțului în cadrul Forumului Regional UNECE (VIDEO)

Ministrul Tudor Ulianovschi a pledat pentru promovarea energiei regenerabile, produselor agricole organice și facilitarea comerțului în cadrul Forumului Regional UNECE (VIDEO)
În data de 1 martie 2018, Ministrul Tudor Ulianovschi a condus Delegația Republicii Moldova la Forumul Regional privind Dezvoltarea Durabilă, organizat de Comisia Economică a Națiunilor Unite pentru Europa. Din Delegația Republicii Moldova a făcut parte și Secretarul de Stat Iuliana Drăgălin, responsabil de cooperarea internațională în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii.

În intervenția sa, Ministrul Ulianovschi a subliniat necesitatea implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ONU în rândurile celor 56 de state membre UNECE, accentuînd necesitatea reducerii barierelor tehnice și regulatorii în dezvoltarea schimburilor comerciale regionale.

În calitatea sa de Președinte al Comitetului Capacități și Standarde de Comerț din cadrul Comisiei Economice pentru Europa, Ministrul a reiterat valoarea contribuțiilor Comisiei Economice pentru Europa în dezvoltarea cooperării economice, a promovării energiei durabile, facilitării infrastructurii de transport printre cele 56 de state membre UNECE, precum și implementarea unor politici de mediu în conformitate cu angajamentele asumate în cadrul Acordului de la Paris privind schimbările climaterice.
 
Totodată, Ministrul a exprimat mulțumiri conducerii UNECE pentru asistența tehnică și financiară acordată Republicii Moldova la elaborarea Planul Național de Acțiuni în domeniul facilitării comerțului și diminuării barierelor regulatorii în calea comerțului.

În cadrul Forumului Regional UNECE, Republica Moldova a prezentat experiența țării noastre cu privire la producția ecologică și politicile de consum în domeniul agricol și de securitate alimentară.
 
VIDEO AICI.