Comunicate de presă

Întrevederile Ministrului Tudor Ulianovschi cu europarlamentarii Andi Cristea şi Petras Auštrevičius

Întrevederile Ministrului Tudor Ulianovschi cu europarlamentarii Andi Cristea şi Petras Auštrevičius
În contextul vizitei de lucru a Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene Tudor Ulianovschi la Bruxelles, acesta a avut întrevederi cu Andi Cristea, Preşedintele delegaţiei Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană şi Petras Auštrevičius, raportor al Parlamentului European privind Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

În cadrul întrevederilor au fost discutate priorităţile pe dimensiunea de integrare europeană a Republicii Moldova, precum şi mersul implementării reformelor în domeniile cheie. În particular, a fost abordat procesul implementării condiţionalităţilor stabilite pentru asistenţa macrofinanciară acordată de Uniunea Europeană ţării noastre.

Oficialul moldovean a exprimat gratitudine pentru sprijinul constant al Parlamentului European în promovarea parcursului european al Republicii Moldova, precum şi pentru demersurile de integrare europeană ale Republicii Moldova. În mod particular, a fost accentuat rolul Comitetului Parlamentar de Asociere în contextul monitorizării implementării Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.