Comunicate de presă

Întrevederea Ministrului Tudor Ulianovschi cu omologul suedez Margot Wallström

Întrevederea Ministrului Tudor Ulianovschi cu omologul suedez  Margot Wallström
La 26 februarie 2018, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Suediei, Margot Wallström.

Referindu-se la Concluziile cu privire la Republica Moldova, aprobate de Consiliul Afacerilor Externe al UE, Ministrul a remarcat că documentul este unul cuprinzator, echilibrat și punctează atât progresele înregistrate, cât și domeniile în care autoritățile urmează să întreprindă eforturi sporite, în special justiția, mass-media, combaterea corupției.

Margot Wallström a evidențiat faptul că reformele urmează să genereze beneficii concrete pentru cetățeni, ceea ce va asigura sprijinul pentru transformările promovate de autoritățile moldovenești. Doamna Wallström a subliniat că Republica Moldova poate conta pe sprijinul Suediei în acordarea expertizei necesare pentru implementarea reformelor sectoriale.   

De asemenea, oficialul moldovean a apreciat rolul activ al Suediei în calitate de unul din inițiatorii și promotorii activi ai cooperării în cadrul Parteneriatului Estic.

Adițional, Ministrul Ulianovschi a exprimat mulţumiri Suediei pentru cooperarea constructivă în plan bilateral, precum și sprijinul reciproc în cadrul organizațiilor internaționale.