Comunicate de presă

Vizita Ministrului Tudor Ulianovschi la Landtagul bavarez

Vizita Ministrului Tudor Ulianovschi la Landtagul bavarez

În cadrul vizitei sale de lucru în Statul Liber Bavaria, Tudor Ulianovschi, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, a prezentat luni, 19 februarie, în Landtagul bavarez (parlamentul) o comunicare despre situația social-economică și politică din ţara noastră.

Evenimentul a fost moderat de Eberhard Sinner, ex-ministru de stat al Bavariei și membru al legislativului bavarez, preşedintele Forumului Economic Est Vest. Ministrul moldovean de externe s-a referit în cadrul prezentării sale la oportunităţile cooperării economice moldo-germane, posibilitățile şi domeniile prioritare de investiții, evocând exemplul pozitiv a două mari companii bavareze - Draxlmaier şi Knauf - prezente deja în Republica Moldova. În cadrul dezbaterilor, oficialul moldovean a salutat ideea organizării în viitorul apropiat a unui forum economic moldo-german la Chișinău.

La eveniment au asistat circa 40 de persoane (jurnalişti, politicieni, oameni de afaceri).

Notă: Statul Liber Bavaria este unul dintre cei mai mari subiecţi ai federaţiei germane, având o populație de 13 milioane de locuitori și un PIB nominal anual de peste 600 miliarde de Euro.