Comunicate de presă

Consultări politice interministeriale moldo-ucrainene

Consultări politice interministeriale moldo-ucrainene
Astăzi, 15 februarie, la Kiev, s-a desfăşurat o rundă de consultări interministeriale moldo-ucrainene, partea moldovenească fiind reprezentată de către Secretarul de Stat Tatiana Molcean, iar cea ucraineană de către Viceministrul afacerilor externe Vasyl Bodnar.
 
Agenda consultărilor a inclus un spectru larg de subiecte, oficialii remarcând dinamica pozitivă a dialogului politic între cele două țări, în special la nivel înalt, înregistrată în ultimul timp, fapt ce marchează perspective reale pentru consolidarea pe mai departe a cooperării bilaterale în diverse domenii de interes reciproc. În context, s-a discutat pe marginea acțiunilor comune planificate, în conformitate cu Foaia de parcurs privind dezvoltarea relațiilor bilaterale pentru anul 2018, semnată de către prim-miniștrii Republicii Moldova și Ucrainei.
 
Abordând subiectul interacțiunii la frontiera de stat moldo-ucraineană, oficialii au remarcat disponibilitatea implementării pe deplin a controlului comun în punctele de trecere a frontierei, în special pe segmentul central al acesteia.
Interlocutorii au convenit asupra continuării practicii de desfășurare a consultărilor politice interministeriale, următoarea rundă urmând să aibă loc la Chişinău.
 
Cu ocazia aflării sale la Kiev, Secretarul de Stat Tatiana Molcean a purtat discuții și cu Viceministrul tineretului și sportului al Ucrainei Mykola Movcean.