Comunicate de presă

Întrevederea Secretarului de Stat Tatiana Molcean cu Şefa Oficiului de Legătură NATO la Chişinău Kristina Baleisyte

Întrevederea Secretarului de Stat Tatiana Molcean cu Şefa Oficiului de Legătură NATO la Chişinău Kristina Baleisyte
Secretarul de Stat Tatiana Molcean, a avut o întrevedere de lucru astăzi, 6 februarie 2018, cu Şefa Oficiului de Legătură NATO la Chişinău, Kristina Baleisyte.

Oficialii au făcut o trecere în revistă a cooperării bilaterale cu Alianţa în contextul implementării obiectivelor trasate în Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului  Republica Moldova – NATO pentru anii 2017 – 2019. În context, au fost discutate evoluţiile vizavi de programele de asistenţă realizate cu sprijinul financiar al Alianţei şi perspectivele viitoarelor programe care ar putea fi implementate în ţara noastră. Secretarul de Stat a exprimat aprecierea pentru susţinerea reformelor de către NATO în domeniul securităţii şi apărării, remarcând totodată importanţa proiectelor în domeniile non-militare, cum ar fi distrugerea pesticidelor, gestiunea crizelor şi pregătirea sectorului protecţie civilă, dar şi continuarea instruirii experţilor prin intermediul programelor NATO.

La rândul său, Şefa Oficiului NATO a exprimat disponibilitatea Alianţei şi a echipei de la Chişinău de a acorda asistenţa necesară instituţiilor naţionale şi a exprimat încrederea la capitolul intensificării cooperării practice Republica Moldova-NATO.