Comunicate de presă

Întâlnirea Ministrului Tudor Ulianovschi cu Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al SUA, Bridget Brink

 Întâlnirea Ministrului Tudor Ulianovschi cu Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al SUA, Bridget Brink
La 2 februarie 2018, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu Bridget Brink, Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia.

Cei doi oficiali au discutat despre ansamblul relației bilaterale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii şi în special despre oportunităţile noi de dezvoltare a Dialogului Strategic RM - SUA, cu accent pe aprofundarea cooperării în materie de securitate și apărare, şi dimensiunea statului de drept.

Ministrul Ulianovschi a prezentat oficialului de la Departamentul de Stat progresele Republicii Moldova pe calea reformelor, accentuând angajamentul Guvernului pentru aprofundarea colaborării cu partenerii occidentali – Statele Unite şi Uniunea Europeană.

De asemenea, a fost făcut un schimb amplu de opinii privind evoluţiile în procesul reglementării conflictului transnistrean, inclusiv perspectivele pentru anul curent în contextul preşedinţiei italiene a OSCE.

T. Ulianovschi a evidenţiat angajamentul ţării noastre pentru o relaţie bilaterală solidă, precum şi pentru o cooperare robustă pe întreg spectrul de priorităţi de pe agenda RM – SUA.

Părţile au convenit continuarea în perioada imediat următoare, a dialogului politic la nivel înalt pentru aprofundarea şi punerea în aplicare a dimensiunilor principale ale dialogului strategic.