Comunicate de presă

Ministrul Tudor Ulianovschi a avut o reuniune cu conducerea German Marshall Fund

Ministrul Tudor Ulianovschi a avut o reuniune cu conducerea German Marshall Fund
Astăzi, 31 ianuarie, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi a avut o reuniune cu conducerea German Marshall Fund. În cadrul discuțiilor a fost accentuată importanța avansării eforturilor în cadrul Dialogului Strategic RM – SUA.
 
De asemenea, au fost abordate  prioritățile diplomației moldovenești pentru anul curent, precum și agenda bilaterală cu Statele Unite ale Americii, inclusiv prin prisma evoluțiilor și perspectivelor de cooperare RM – SUA în contextul geopolitic regional.
 
Derek Chollet, Vicepreședintele German Marshall Fund a comunicat despre interesul cu care GMF urmărește evoluțiile din Republica Moldova și a subliniat importanța proiectelor realizate de GMF ce au drept scop consolidarea democraţiei și suveranității Republicii Moldova.
 
Părțile au convenit asupra continuării cooperării în susţinerea eforturilor ţării noastre de realizare a obiectivelor cuprinse în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, precum și în ceea ce privește dezvoltarea relației bilaterale RM-SUA.