Comunicate de presă

Secretarul de Stat Tatiana Molcean l-a primit pe Ambasadorul Statului Kuwait

Secretarul de Stat Tatiana Molcean l-a primit pe Ambasadorul Statului Kuwait
Secretarul de Stat Tatiana Molcean l-a primit astăzi, 30 ianuarie, pe ambasadorul  Statului Kuwait în Republica Moldova, cu reşedinţa la Bucureşti,  Talal Mansour Alhajeri.

În contextul aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Statul Kuwait, cei doi oficiali au pledat pentru intensificare a raporturilor bilaterale moldo-kuwaitiene în diferite domenii de interes reciproc.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii privind stadiul actual şi modalităţile de intensificarea a relaţiilor de cooperare moldo-kuwaitiene, un accent aparte fiind pus pe impulsionarea colaborării în sfera comercial-economică şi atragerea investiţiilor kuwaitiene în economia Republicii Moldova.

Referindu-se la proiectele susţinute de către Fondul Kuwaitian pentru Dezvoltare Economică Arabă în Republica Moldova în domeniul asistenţei tehnice pentru domeniul sănătăţii, iniţiate în anul 2004, Secretarul de Stat Tatiana Molcean a adus sincere mulţumiri părţii kuwaitiene, pledând pentru continuarea cooperării în vederea realizării altor proiecte de asistenţă.