Comunicate de presă

Ceremonia festivă dedicată Zilei Diplomatului

Ceremonia festivă dedicată Zilei Diplomatului
La 17 ianuarie 2018, a avut loc ceremonia festivă dedicată Zilei Diplomatului. Cu acest prilej, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a adus sincere felicitări colaboratorilor MAE IE și ai Misiunilor Diplomatice, urându-le sănătate, încredere într-un viitor mai bun, devotament constant și dedicație, realizări profesionale și împliniri personale.

În alocuțiunea sa, Ministrul Ulianovschi a menționat că obiectivul de bază al activității MAE IE în 2018 îl va constitui diplomația publică și servicii consulare de calitate pentru orice cetățean al Republicii Moldova. Protejarea drepturilor, intereselor conaționalilor noștri, viața și securitatea lor rămân o prioritate majoră pentru diplomația moldovenească. Ministrul a mai menționat: "Voi milita personal pentru prestarea serviciilor de calitate, astfel încât orice cetățean indiferent unde s-ar afla, să observe rapid amploarea, diversitatea și promptitudinea serviciilor consulare ale țării noastre".

Totodatată, Șeful diplomației moldovenești a subliniat: "Un alt obiectiv major este dezvoltarea diplomației economice, care să ofere rezultate concrete după modelul unor state care au știut cum să valorifice potențialul sistemului mondial de comerț, revigorând politicile de dezvoltare ale țării noastre în perspectiva convergenței economice și a integrării europene. Avem nevoie de acțiuni concrete pentru a moderniza țara și a facilita schimburile comerciale dintre Republica Moldova și partenerii străini".

De asemenea, Ministrul moldovean a evocat faptul că, printre prioritățile mandatului său se numără consolidarea perspectivei de integrare europeană a țării noastre, fortificarea diplomației multilaterale și bilaterale. În opinia sa, "Vocea Republicii Moldova trebuie reiterată și auzită ori de câte ori va fi necesar în plan bilateral și internațional".

Cu titlu aparte, a fost menționat că o prioritate importantă o constituie dezvoltarea diplomației digitale și stabilirea unui dialog deschis și accesibil cu mass media: "Reieșind din informatizarea profundă și rapidă a secolului XXI, fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze că lipsa comunicării pe platforme sociale electronice și tradiționale riscă să devină egală cu inexistența. Prezența diplomației în peisajul mediatic contemporan trebuie sa fie una proactivă, intensă, centrată pe auditoriul țintă, coordonată, cu mesaje unice și consolidate".
 
În cadrul ceremoniei, Ministrul Tudor Ulianovschi a înmânat diplome de gratitudine veteranilor sistemului diplomatic moldovenesc.

Totodată, colaboratorii debutanți au depus astăzi jurământul funcționarului public.
 
VIDEO AICI.