Comunicate de presă

(Update) Referitor la accidentul rutier din Județul Harghita, România

(Update) Referitor la accidentul rutier din Județul Harghita, România

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a autosesizat privind accidentul din această dimineață din Județul Harghita, România. Acesta s-a produs pe Drumul Național 15, în raza orașului Borsec, și a implicat un microbuz din Republica Moldova ce se deplasa pe ruta Praga-Orhei. În urma accidentului au decedat două persoane, iar alte şapte au fost internate în spitalul din orașul Toplița.

De asemenea, la indicația Prim-ministrului Pavel Filip a fost creată o celulă de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului rutier. Ambasada Republicii Moldova la București este în contact permanent cu autoritățile române. În acest sens, Ministerul va reveni cu informații suplimentare.
 
Update (12.50):
Potrivit informațiilor comunicate Ambasadei Republicii Moldova la București de către autoritățile române în accidentului din Județul Harghita au fost răniți cinci cetățeni ai Republicii Moldova, aceștia sunt internați în spital și sunt în stare stabilă, iar alți doi au decedat. MAE IE și Ambasada Republicii Moldova la București iau legătura cu rudele persoanelor implicate în accident.

Informații de contact:
Centrul de Apel al MAEIE: 0 800 909 90, precum și Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti tel.: + 40787898050