Comunicate de presă

Ministerul de externe salută decizia autorităților nipone cu privire la relaxarea regimului de vize pentru călătoriile de scurtă şedere în Japonia

Ministerul de externe salută decizia autorităților nipone cu privire la relaxarea regimului de vize pentru călătoriile de scurtă şedere în Japonia
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene salută decizia Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei cu privire la relaxarea procedurilor de eliberare a vizelor pentru călătorii de scurtă şedere pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Astfel, conform regimului aplicabil cetăţenilor Republicii Moldova din data de 1 ianuarie 2018, următoarele categorii de persoane: oameni de afaceri, de cultură sau din mediul academic vor beneficia de procedură simplificată la eliberarea vizelor pentru călătorii de scurtă şedere. De asemenea, în cazul cetăţenilor care se vor deplasa în Japonia cu scop turistic, urmează a fi exclusă obligativitatea deţinerii unei scrisori de garanţie.

Decizia respectivă, anunţată în contextul celebrării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-nipone va contribui la stimularea schimburilor inter-umane.

Pentru informaţii suplimentare, cetățenii Republicii Moldova se pot adresa la Ambasada Japoniei la Chişinău, Direcţia afaceri consulare a MAEIE sau Ambasada Republicii Moldova la Tokio:

Datele de contact ale Ambasadei Japoniei la Chişinău:

+373 22 233 380, website http://www.md.emb-japan.go.jp/itprtop_en/index.html 

Direcţia afaceri consulare a MAE IE:


+373 22 788 722 sau 0 800 90 990 (doar pentru apeluri din Republica Moldova), www.mfa.gov.md

Ambasada Republicii Moldova în Japonia:

+81 03 5225 1622, email: consulat.tokyo@mfa.md

Notă: Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Japonia au fost stabilite la 16 martie 1992 (Japonia a recunoscut independenţa Republicii Moldova la 28 decembrie 1991). Din anul 2007, Republica Moldova a abolit unilateral regimul de vize pentru cetăţenii Japoniei.