Comunicate de presă

Secretarul de stat Daniela Morari a participat la conferinţa dedicată parteneriatului Republicii Moldova cu NATO

Secretarul de stat Daniela Morari a participat  la conferinţa dedicată parteneriatului Republicii Moldova cu NATO
La 8 decembrie 2017, la Chişinău, a avut loc Conferinţa organizată de către Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Moldova în comun cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene cu genericul „NATO şi Republica Moldova: un parteneriat puternic pentru securitate”. La eveniment au participat reprezentanţii Parlamentului, instituţiilor naţionale, ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, societăţii civile şi mass-media.

Conferinţa a fost deschisă de către secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene Daniela Morari şi secretarul general adjunct NATO Rose Gottemoeller, care vizitează Republica Moldova cu ocazia inaugurării Oficiului de Legătură NATO la Chişinău.

În intervenţiile sale, oficialii MAE IE şi NATO au vorbit despre beneficiile cooperării bilaterale cu Alianţa Nord-Atlantică, viitoarele obiective ale acesteia trasate în Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului Republica Moldova pentru anii 2017-2019. De asemenea, au fost menţionate posibilităţile de asistenţă de care vor beneficia instituţiile naţionale datorită deschiderii Oficiului de Legătură NATO la Chişinău.